De Symfonie II

Symfonie Zuid vormt de laatste fase van een bouwopgave die voor ons bureau bestaat uit 3 onderdelen t.w. 129 woningen in De Broekhoven, Symfonie Noord en Symfonie Zuid. Symfonie Zuid is gebouwd op de locatie van de voormalige Paulusschool. Ten opzichte van de school is het bouwvolume compacter zodat ruimtelijk een open verbindingsrelatie ontstaat tussen de woningen in De Broekhoven en Symfonie Noord. Qua schaal en maat vormt Symfonie Zuid de schakel tussen de laagbouw van de woningen in De Broekhoven en hoger opgaande en massieve bebouwing van Symfonie Noord.

De architectonische uitstraling is stedelijk. Toegepaste materialen zijn baksteen, beton, hout en zink. In het gebouw bevinden zich op de begane grond een supermarkt en een vestiging van Thuiszorg. Daarboven zijn een zestal royale eengezinswoningen gesitueerd die middels een galerij worden ontsloten. Alle woningen hebben een buitenruimte op het dak van de supermarkt en een tweede terras op de bovenste verdieping.

Omdat er vanuit de woningen in Symfonie Noord uitgekeken wordt de supermarkt is het dak uitgevoerd als een groen dak met sedumbeplanting.

PlaatsArnhem
OpdrachtgeverVivare
AdviseurABT
BouwerKuiper Bouw