Transformatie

Pleisterplaats voor kenniswerkers

Trade in knowledge

De wereld verandert snel. Organisaties zijn voortdurend in beweging en het leger van zelfstandige professionals groeit gestaag. Dit concept speelt hierop in. De pleisterplaats voor kenniswerkers is een niet-organisatie gebonden gebouw. Organisaties, zelfstandig professionals en projectteams kunnen hier 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht om te werken, elkaar te ontmoeten en te verblijven. Een eigen kantoor is hierdoor overbodig geworden. Een state of the art werk- en overlegomgeving is permanent beschikbaar. Het gebouw is een trefpunt in Arnhem voor bedrijfsleven, onderwijs en bestuur. Kennis- en expertise uitwisseling staan centraal in dit gebouw. Het gebouw biedt ondermeer een informatie-plaza. De informatie-plaza is een plek waar zich informatiesteunpunten bevinden van bijvoorbeeld de KvK en OKA, maar ook geschikt is om op kleine schaal specialistische beurzen en seminars te houden. Daarnaast kent het gebouw een diversiteit aan werkvloeren geschikt voor communicatie en geconcentreerd werken. Een brasserie verzorgt ontbijt, lunch en diner en voor kenniswerkers van buitenaf is er logiesmogelijkheid. Op de bovenste verdieping bevinden zich een crèche en een health/leisure club en in de kelder bevindt zich een ruime parkeergarage.

Glazen stolp

Het gebouw wordt afgedekt met een glazen stolp. Door het glas is de oorspronkelijke architectuur waarneembaar. Middels warmte-koude opslag in de grond kan het gebouw gekoeld en verwarmd worden. Door de zon wordt de lucht in de stolp verwarmd. Deze warmte wordt vervolgens met hoogwaardige warmtewisselaars (Fiwihex) omgezet in warm water die in de grond wordt opgeslagen. In de winter wordt warm water uit de grond gebruikt voor verwarming en in de zomer wordt koud water uit de grond gebruikt voor koeling. Naast dat de stolp dient voor het oogsten van warmte dient deze tevens voor thermische isolatie en geluidwering van buitenaf. De glazen schil is bovendien voorzien van pv-cellen.

Smart Office Design

Het traditionele kantoor heeft zijn langste tijd gehad. Door de opkomst van kenniseconomie, informatietechnologie en de roep om duurzaamheid en kwaliteit van leven is de kantooropgave aan herziening toe. Het kantoor van de toekomst wordt intelligent uitgedacht en voor cultuurvorming ingezet. Ontwikkelingen in informatietechnologie zorgen ervoor dat we kunnen werken waar en wanneer we maar willen. Smart Office Design gaat uit van open werkruimte ingericht met niet-persoonsgebonden activity/mood-based werkplekken. Workflow en archieven zijn 100% gedigitaliseerd en er wordt gewerkt met mobiele devices en audiovisuele middelen gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Smart Office Design gaat uit van het regisseren van de ontmoeting waardoor kennisdeling als vanzelfsprekend plaatsvindt en met als doel dat ieder individu groeit in zijn of haar talent. De nieuwe werkomgeving functioneert als een inspirerende plek met grote aantrekkingskracht waar kenniswerkers elkaar graag ontmoeten en met bezieling werken.